У Рівному на водоймі виявили браконьєрів

15 Квітня 2022, 16:54
Вилов риби 911
Вилов риби

Під час здійснення рибоохоронного рейду у місті Рівне 14 квітня близько 21:00 на р. Устя поблизу вул. Крейдяної виявили громадянина, що здійснював вилов водних біоресурсів з використанням забороненого знаряддя лову – «павука». Риби не спіймав.

Про це повідомляє Рівненський рибоохоронний патруль.

Нагадують, що дане правопорушення класифікується як грубе порушення Правил рибальства, а покарання передбачено за ч.4 ст.85 КУпАП. Дане порушення тягне за собою накладення штрафу від двадцяти до сорока неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією знарядь і засобів вчинення правопорушення, які є приватною власністю порушника, та незаконно добутих водних живих ресурсів чи без такої.

Також на цій же водоймі, проте дещо пізніше виявили ще двох громадян, які мали намір здійснити вилов водних біоресурсів з використанням забороненого знаряддя лову – «павука», проте завдяки оперативним діям інспекторського складу свої протиправні дії завершити не змогли. Такі дії класифікуються за ч.3 ст. 85 КУпАП.

«Вкотре звертаємось до громадян області, якщо Ви невимушено стали свідками протиправних дій на водоймах Рівненської області просимо повідомляти таку інформацію на «гарячу» лінії Рівненського рибоохоронного патруля: (067) 540-53-90. Адже, від того наскільки успішно та вдало пройде нерест залежить чисельність риби у наших водоймах», – йдеться у дописі.

Читайте також: На Рівненщині виявили боєприпаси часів Другої світової війни

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024