Парафія села на Острожчині приєдналася до Православної Церкви України

09 Травня 2022, 09:24
Свято-Михайлівська церква у Милятині 560
Свято-Михайлівська церква у Милятині

У селі Милятин відбулись збори релігійної громади Свято-Михайлівська церква, на який вирішили змінити канонічну прилеглість – вийти з московського патріархату та приєднатись до ПЦУ. 

Про це Район.Острог стало відомо у пресслужбі Рівненської єпархії ПЦУ. 

Наразі храм опечатаний до завершення реєстрації статуту релігійної громади, оскільки вдова покійного настоятеля храму не підтримала громаду щодо переходу до ПЦУ та відмовилась віддавати ключі від храму. 

«Вдова покійного настоятеля храму Тетяна Сегень вирішила залишитись в єдності з московським патріархатом та не змогла спокійно прийняти рішення членів релігійної громади про зміну канонічної підлеглості. Вона намагалася перешкодити парафіянам зайти до храму та відмовлялась передати ключі від храму. Тому, для забезпечення правопорядку та цілісності майна релігійної громади було прийнято рішення опечатати будівлю храму», – пишуть у єпархії. 

Храм буде закритий до завершення процедури реєстрації статуту релігійної громади у новій редакції та внесення змін до відомостей про юридичну особу до єдиного державного реєстру.

Читайте також: Білашівська громада перейшла до Православної Церкви України

 

 
Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024