У Рівному в гідропарк повернулися лебеді

21 Травня 2022, 12:15
Лебеді у парку Рівного ВІДЕО 534
Лебеді у парку Рівного

Пару лебедів з рівненського зоопарку випустили на озеро в центрі Рівного. 

Пара лебедів – хлопчик і дівчинка із рівненського зоопарку у п'ятницю, 20 травня, оселилася в парку Молоді, більш відомому як «Лебединка». Про це інформує ITV Media Group.

Щороку цих птахів випускають на озері у теплу пору поруч з качками та чайками. Тут для них облаштували «літній будиночок». А рівняни та гості міста уже приходять з дітьми, щоб помилуватися та погодувати пернатих. Кажуть – дуже добре, що є можливість бути ближче до природи.

Працівники зоопарку розповідають – випускаючи лебедів, щоразу хвилюються, щоб люди їм не зашкодили. Тому перш за все просять – не годувати їх хлібом. Адже неправильна їжа чи перегодовування надзвичайно шкодить цим птахам і може призвести навіть до смерті.

«Краще взяти зелені, травички, листя салату, листя капусти, натерти морквинку, відварити картоплинку, дрібно її посікти і таким чином підгодовувати взяти зерно, овес, пшеничку. В нас минулого року був випадок, що з пари лебедів, які були на лебединці один там же ж і загинув від гастроінтериту . Перегодували неправильними харчами», – Ірина Оліферук заступниця директора з зоологічної частини рівненського зоопарку

За словами Ірини Оліферук, лебеді полюбляють виходити на травичку попастися. Тому не треба лякатися і заганяти їх назад у озеро. Також не варто підходити до них близько із собаками, адже для птахів це стрес. А як тільки починає холодати, люди бояться, що пернаті можуть замерзнути. Насправді ж холод їм не страшний, – переконує пані Ірина.

«Лебеді холоду не бояться, їм головне, щоби озеро не замерзало. Як тільки починається опускатися температура, ми це контролюємо. Ми не забуваємо і не кидаємо їх там, ми їздимо їх годуємо раз на день, тому ми постійно дивимося за їхнім станом. І як тільки починається озеро вкриватись невеликою кіркою льоду поступово, тоді само той період, коли їх потрібно забирати», – каже заступниця директора з зоологічної частини рівненського зоопарку

 

Тож пізньою осінню лебеді повернуться до рідної домівки – у рівненський зоопарк.

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024