100 днів війни: як росія атакувала Рівненщину

03 Червня 2022, 10:05
100 днів війни: як росія атакувала Рівненщину 1871
100 днів війни: як росія атакувала Рівненщину

Рівно 100 днів тому уся Україна почала жити в новій реальності. 24 лютого, без оголошення війни, росія напала на наші землі по всій довжині спільного кордону. Попри те, що Рівненщина вважається тиловим регіоном й тут, на щастя, жодного дня не було активних бойових дій, область час від часу потерпала від ракетних обстрілів ворога.

З початку повномасштабного російського вторгнення в Рівненській області 168 разів лунала повітряна тривога. На жаль, під час деяких із них сталися руйнівні наслідки. Ракети були випущені з території білорусі та акваторії Чорного моря. 

Журналісти видання Район.Рівне пригадали хронологію цих буремних подій.

25 лютого

На другий день війни «приліт» був по міжнародному аеропорту «Рівне». Дві ворожі ракети поцілили в злітну смугу. На щастя, обійшлося без жертв та потерпілих.

14 березня

У цей день окупанти атакували телевежу в селі Антопіль, що неподалік Рівного. Пролунали два вибухи. Внаслідок авіаудару загинула 21 людина, ще дев'ятеро отримали поранення. Протягом кількох днів в регіоні не було теле- та радіосигналу.

 

17 березня

Російські військові випустили ракети по військовому об’єкту в місті Сарни. За офіційними даними, жертв та потерпілих внаслідок атаки не було.

21 березня

У ніч на 21 березня «приліт» відбувся на загальновійськовий полігон у Рівненському районі. Відомо, що росіяни завдали по об’єкту два ракетні удари. Про масштаби руйнувань, а також загиблих внаслідок обстрілу офіційно не повідомляли. Відомо лише, що були поранені.

Ввечері того ж дня окупанти завдали ще одного удару по об’єкту військової інфраструктури в районі. Ворог випустив чотири ракети, три з яких зуміли збити наші сили протиповітряної оборони.

22 березня

Ввечері цього дня росіяни вдруге атакували об’єкт військової інфраструктури в Рівненському районі. Сюди «прилетіли» три ракети. На щастя, обійшлося без жертв.

26 березня

В цей день була обстріляна нафтобаза в місті Дубні. За словами начальника Рівненської ОВА Віталія Коваля, об’єкт зруйнований повністю.

28 березня

«Приліт» трапився знову по нафтобазі. Цього дня ворог атакував сховище пального у Рівненському районі. Внаслідок обстрілу ніхто не постраждав. 

 

25 квітня

Російські окупанти обстріляли залізничну станцію в місті Здолбунів. Через влучання трьох ворожих ракет 20 сусідніх будинків зазнали пошкоджень. Одна людина постраждала.

21 травня

Російські окупанти завдали удару по військовому об’єкту. Його ворог атакував не вдруге. Внаслідок ракетних обстрілів поранення отримали шестеро людей.

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024