Одинадцятикласниця з Острога виграла всеукраїнський челендж з математики

06 Червня 2022, 13:06
Яна Шевчук 554
Яна Шевчук

Підбили підсумки всеукраїнського змагання «ЗНО математика: BOT Challenge» – перемогу отримала Яна Шевчук, випускниця Рівненського обласного наукового ліцею.

За результатами конкурсу, який підбили 2 червня, дівчина стала першою серед тисячі учасників з усієї України, розв’язавши понад 4200 задач та набравши майже 79 тисяч балів. Про це пише 7 днів. 

Яна Шевчук, випускниця Рівненського обласного наукового ліцею, очолила всеукраїнське змагання «ЗНО математика: BOT Challenge». Вона стала першою серед тисячі учасників з усієї України, розв’язавши понад 4200 задач та набравши майже 79 тисяч балів. Як переможниця вона отримає ноутбук від ІТ-компанії SoftServe для подальшого навчання в університеті. 

Яна родом з села Дерев’янче Рівненського району та зараз живе в Острозі Рівненської області. Цього літа вона планує вступати до Національного університету «Львівська політехніка». 

Чотири роки поспіль Яна навчалась на інформатичному профілі і вивчала різні мови програмування, оскільки мріє стати програмісткою.

 

У челенджі Яна вирішила взяти участь ще торік, коли нагороджували переможців «ЗНО математика: BOT Challenge» 2021 року. Тому з першого дня челенджу вирішувала завдання. Загалом до вступу вона готується систематично та самотужки справляється з усіма предметами.

«Все, що нас оточує, пов’язане з математикою. Ця дисципліна потрібна для життя, адже математика — це не лише формули та правила, але й логіка. Тож протягом усього життя ми зустрічаємось з цифрами, починаючи від кулінарії, закінчуючи медициною та засобами масової інформації. Проте з усіх сфер я бачу своє майбутнє саме в ІТ, адже мені до душі ця сфера і я залюбки розв’язую складні задачі», — коментує Яна.

Окрім Яни, призові місця в «ЗНО математика: BOT Challenge» 2022 року отримали ще двоє школярів — Маргарита Сиропуло з Харкова та Олексій Біленець зі Слов’янська.

Челендж розпочав Харківський національний економічний університет ім. С. Кузнеця, він триває вже п’ятий рік поспіль. Челендж стартує за 100 днів до початку ЗНО на базі телеграм бота, який дозволяє вирішувати завдання 24/7, 365 днів на рік.

Цьогорічний «ЗНО математика: BOT Challenge» стартував 23 лютого та продовжив функціонувати без затримок, попри війну. В результаті до челенджу доєдналася рекордна за усі роки його існування кількість учасників з усієї України, а загальна кількість користувачів перевищила 28,5 тисяч. За час челенджу вони розв’язали понад 187 тисяч завдань з математики, а також передивились серію відео з поясненнями складних тем та вебінари про кар’єру в ІТ від практиків з ІТ-компанії SoftServe.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024