У Рівному на День донора закликали поповнити ряди донорів

16 Червня 2022, 11:40
У Рівному на День донора закликали поповнити ряди донорів 304
У Рівному на День донора закликали поповнити ряди донорів

У Всесвітній день донора крові, який відзначають щороку 14 червня, у центрі Рівного провели агітаційну акцію.

 Із початком війни кількість людей, які здавали кров постійно, дещо зменшилась через виїзд за кордон, пише Суспільне.Рівне.

На майдані у центрі Рівного волонтери сплели мережу із червоних ниток, кожна з них символізує лінію життя: від донора до пацієнта, каже голова правління благодійного фонду «Скарбниця Надії» Мар’яна Рева.

«Особливо важливо зараз здавати кров, бо багато донорів, особливо жінок, які здавали кров, виїхали за кордон. Чоловіки — воюють», — зазначає волонтерка.

Участь в акції до Всесвітнього дня донора крові взяли кілька десятків волонтерів. Ставати агітували перехожих. Рівнянам пропонують принаймні зателефонувати у Центр служби крові, залишити контакт і стати у резерв, який викличуть у разі потреби.

«Важливо, що крові у нас потребують не тільки військові, а й діти, люди, які лікуються, і їм потрібна донорська кров. А один донор може врятувати від однієї людини до трьох. Ми як лікарняні клоуни заходимо в палати і бачимо, як дітям вливають компоненти крові», — каже лікарняний клоун Артем Алексєєв.

Поки область не залучали до забезпечення кров’ю інших регіонів і своїх запасів вистачає, каже очільниця закладу Ліна Михальчук.

«Але потреба в донорах є щодня. Тому що якщо ніхто не буде здавати кров, то просто ці запаси вичерпаються», — каже Ліна Михальчук.

Якщо на початку повномасштабного вторгнення військ РФ в Україну до Центру служби крові щодня приходило по кілька сотень охочих здати кров на потреби поранених, то тепер у день це 40-60 людей.

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024