На Рівненщині виявили 14 нелегальних АЗС

21 Червня 2022, 09:05
АЗС 320
АЗС

Росія цілеспрямовано з першого дня вторгнення в Україну знищує українську паливну інфраструктуру.

Рівненщина – транзитна область, наша потреба у пальному становить орієнтовно 60 тисяч тонн щодня. При цьому наразі забезпечено лише чверть від цієї кількості – 15 тисяч тонн, без урахування  потреб для транспорту критичної інфраструктури (які орієнтовно складають 1,5 – 2 тисячі тонн на добу). Про це інформує Рівненська обласна прокуратура.

Це створює передумови для реалізації  неякісного пального через його дефіцит на легальному ринку. Така ситуація потребує дієвішого реагування правоохоронних органів та органів контролю на порушення у цій сфері.

Як боротись із нелегальними АЗС та попередити правопорушення на ринку пального обговорили учасники міжвідомчої робочої групи, засідання якої пройшло в Рівненській обласній прокуратурі.

Її учасники, з-поміж іншого, зазначили, що нині на території області продають паливно-мастильні матеріали 62 суб’єкти господарювання, яким видано 215 ліцензій.

Проте, в ході моніторингу на Рівненщині виявлено 14 нелегальних автозаправних пунктів. Вони працювали без оформлення відповідним чином землекористування, дозволів на будівництво та введення в експлуатацію об’єктів підвищеної небезпеки, а також здійснювали реалізацію пального сумнівної якості, без застосування реєстраторів розрахункових операцій та з іншими численними порушеннями законодавства.

Тому ГУ Держпродспоживслужби в області проводить позапланові перевірки АЗС, зокрема і щодо дотримання державної дисципліни цін.

Правоохоронні та контролюючі органи, зі свого боку, домовились про оперативний обмін інформацією та посилення боротьби з нелегальними АЗС, а також забезпечення прийняття кінцевих процесуальних рішень у кримінальних провадженнях цієї категорії для невідворотності покарання щодо винних осіб.

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024