На Рівненщині засудили бойовика, який «зливав» інформацію про ЗСУ

12 Липня 2022, 10:45
На Рівненщині засудили бойовика, який «зливав» інформацію про ЗСУ 658
На Рівненщині засудили бойовика, який «зливав» інформацію про ЗСУ
За матеріалами СБУ Рівненщини засудили громадянина України, який брав участь в терористичній діяльності незаконних збройних формувань так званих «ДНР» та чинив збройний опір військовим Збройних сил України на тимчасово непідконтрольній території Донецької області.
 
У ході досудового розслідування встановлено, що вказаний громадянин вступив до лав терористичної організації «ДНР» та воював у різних підрозділах незаконних збройних формувань «ДНР», повідомляють в УСБУ у Рівненській області. 
 
Крім цього, за вказівкою рф чоловік повернувся на підконтрольну Україні територію та вступив на службу до ЗСУ. Його куратори дали завдання збирати розвіддані про особовий склад та озброєння однієї з військових частин України.
 
Цю інформацію ворог хотів використати для проведення розвідувально-підривної діяльності та диверсій на території України.
Співробітники СБУ вчасно викрили зрадника та затримали його.
 
За підтримання публічного обвинувачення Рівненською обласною прокуратурою, вказану особу визнано винною у вчиненні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 111 (державна зрада), ч.1 ст.258-3 КК України (створення терористичної групи чи терористичної організації) та призначено покарання у виді позбавлення волі на строк 8 (вісім) років.
 
Своєю чергою у пресслужбі прокуратури Рівненської області повідомляють, що засудженому російському агенту – 23 роки. Він – уродженець міста Святогірськ. Сповідуючи проросійські погляди, у березні 2017 року добровільно вступив до «Республіканської Гвардії» терористичної організації «ДНР» та брав активну участь у її діяльності. 

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024