У Рівненському районі облаштують гуртожиток для переселенців

12 Липня 2022, 15:57
У Рівненському районі облаштують гуртожиток для переселенців 613
У Рівненському районі облаштують гуртожиток для переселенців

В одному з сіл Дядьковицької громади облаштовують гуртожиток для переселенців. Він буде у приміщенні колишньої школи. 

Тим часом на ремонт приміщення коштом грантів, благодійної допомоги, співфінансування з місцевого бюджету вдалося залучити майже 1,5 мільйона гривень, пишуть Рівненські новини. 

За ці кошти, зокрема, підвели воду і подбали про каналізацію, облаштували душові, туалети, пральню, закупили меблі, побутову техніку, постіль та інші речі, необхідні для помешкання.

«Насправді це доволі стара будівля, якій понад 100 років. Але вона була в непоганому стані – ще рік тому тут функціонувала школа. Однак через малу кількість учнів її закрили, а дітей перевели в інший опорний заклад освіти. Ми ж хотіли використати приміщення під молодіжно-оздоровчий центр. Виграли на цей проєкт грант. Але з початком повномасштабного вторгнення пріоритети дещо змінилися. Стало зрозуміло, що є потреба у помешканні для людей, які змушені були стати переселенцями. Тож ми почали працювати в цьому напрямі. На сьогодні левова частка робіт виконана. Це завдяки грантовим коштам, благодійній допомозі з-за кордону, співфінансуванню», – пояснила голова Дядьковицької тергромади Людмила Вітковець.

Вже невдовзі у приміщенні робитимуть внутрішній косметичний ремонт. Цим займатимуться учасники БУР-табору.

Цьогоріч на Рівненщині волонтери БУР вже ремонтували житло для переселенців у Демидівській громаді. Тепер допомагатимуть із облаштуванням гуртожитку в Дядьковицькій громаді. БУР-табір триватиме з 23 по 31 липня.

Тим часом заплановано, що в гуртожитку зможуть прийняти до 40 вимушених переселенців. Загалом на сьогодні в громаді проживає 70 внутрішньо переміщених осіб, однак наразі всі вони розселені. Тож гуртожиток зможе стати помешканням для новоприбулих.

 

 
 
 
Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024