Що потрібно знати автовласникам, які планують змінити колір автівки

18 Липня 2022, 10:48
Що потрібно знати автовласникам, які планують змінити колір автівки 1013
Що потрібно знати автовласникам, які планують змінити колір автівки

Плануєте змінити колір свого автомобіля або нанести плівку – пам’ятайте, що такі дизайнерські  рішення  вимагають обов’язкової  перереєстрації оновленого транспортного засобу у  сервісному центрі МВС впродовж 10 днів.

Автовласник або довірена особа може звернутися до будь-якого територіального сервісного центру МВС, незалежно від місця проживання або реєстрації. При собі варто мати  паспорт ідентифікаційний номердоручення на уповноважену особу (за необхідності) та свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу, повідомляють у пресслужбі РСЦ ГСЦ МВС в Рівненській області

Зазначимо, що від початку року сервісними центрами МВС Рівненщини у зв’язку зі зміною кольору було перереєстровано 33 транспортні засоби, а минулого року – 63.

Власникам залізних коней варто  пам’ятати, що  при реєстрації автомобіля є лише 11 основних кольорів, без уточнень щодо відтінків: чорний, синій, зелений, бежевий, червоний, фіолетовий, оранжевий, жовтий, білий, коричневий, сірий. Це дає автовласникам право не здійснювати перереєстрацію своєї автівки, якщо навіть було суттєво змінено відтінок без зміни основного кольору.

У випадку, якщо на автомобіль нанесено два і більше кольорів, основним вказується колір його нижньої частини. Тобто дах, капот і багажник можна перефарбувати в будь-який вподобаний колір загальною площею не більше 50%. В іншому випадку колір авто зазначається, як комбінований.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024