Жителя Костополя затримали за продаж автомобілів, призначених для ЗСУ

21 Липня 2022, 14:59
Жителя Костополя затримали за продаж автомобілів, призначених для ЗСУ 744
Жителя Костополя затримали за продаж автомобілів, призначених для ЗСУ

Викрили 45–річного жителя Костополя 20 липня працівники УСБ України спільно зі слідчими СУ ГУНП в Рівненській області, за процесуального керівництва прокуратури, під час продажу чотирьох позашляховиків.

Про це повідомили у Нацполіції.

Встановлено, що костопільчанин маючи доступ до транспортних засобів, ввезених в Україну як гуманітарна допомога для потреб Збройних сил України, продавав їх. Здійснював свою незаконну діяльність на станції, де працював майстром з технічного обслуговування. Оголошення про продаж розміщував на одному із сайтів.

Слідчі слідчого управління ГУНП в Рівненській області затримали зловмисника в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України та помістили до  ізолятора тимчасового тримання.

Під час особистого обшуку поліцейські вилучили у нього 21,6 тисячі доларів США, які він отримав за чотири автівки, та мобільний телефон.

Крім того, слідчі провели санкціоновані обшуки за місцем роботи та проживання зловмисника. Відтак,  виявили та вилучили іще два позашляховики, задекларовані як гуманітарна допомога, грошові кошти та документи, що підтверджують незаконну діяльність чоловіка.  

Вирішується питання про повідомлення 45-річному костопільчанину про підозру за фактом продажу предметів гуманітарної допомоги з метою отримання прибутку у значному розмірі, вчиненого під час воєнного стану за частиною 3 статті 201-2 Кримінального кодексу України та обрання йому запобіжного заходу.

Супровід у кримінальному провадженні здійснюють працівники Управління СБУ в Рівненській області.

Читайте також: На війні загинув випускник Острозького військового ліцею Костянтин Кравчук

 

Коментар
24/04/2024 Вівторок
23.04.2024