Рівненський гонщик травмувався на чемпіонаті Європи зі спідвею

08 Серпня 2022, 09:47
Рівненський гонщик травмувався на чемпіонаті Європи зі спідвею 601
Рівненський гонщик травмувався на чемпіонаті Європи зі спідвею

Фінальні змагання Кубку Європи зі спідвею серед юнаків у чеському Пардубіце склалися за непередбачуваним сценарієм, а закінчилися взагалі у лікарні.

Про це повідомив керівник «Клубу вболівальників рівненського спідвею» Сергій Головня, пишуть «Рівненські новини».

Після 4 місця в чемпіонаті світу Макар Левішин ходив у фаворитах європейської першості. Щоправда, суперників трошки додалося, в тому числі золотий призер торішніх змагань у Рівному Кшиштоф Харендарчик. Хто ж би знав, що обидва зустрінуться не тільки на доріжці, але й в коридорах шпиталю.

Від України стартувало 3 спортсмени, окрім згаданого Макара Левішина, це Михайло Тимощук та Захар Лустюк. Гонщики були розділені на 2 групи по 12 осіб. Для Макара змагання розпочалися більш-менш нормально, – два старти та два фініші на другій позиції. Також стабільність продемонстрував і Лустюк. А ось Тимощук, стартувавши чи не найкраще та перебуваючи на пунктованих позиціях до фінішу не довіз жодного пункту. Таким чином вибувши з-поміж претендентів на вихід до півфіналу.

Далі ще цікавіше. В очній ставці Макар та Михайло більшу частину заїзду боролися між собою, пропустивши на друге місце одного із суперників. При чому Макар перетнув лінію фінішу лише четвертим. Але найгірше було попереду… У заключній серії Макар потрапив у єдиний за всю гонку завал, разом з діючим володарем кубку Європи Кшиштофом Харендарчиком. Загалом одразу троє гонщиків завалилися на прямій на виході з першого віражу. Підсумок підозра на перелом руки у представника Польщі та гематома на нозі в Макара.

Пауза у змаганнях затягнулася на півгодини Ще до початку півфіналів відправились у лікарню на додатковий огляд. Підсумок, – пауза у заняттях спідвеєм до тижня. До півфіналу було дуже близько…

Тим часом своїм шансом скористався Захар Лустюк. Потрапив у півфінал та фінішував четвертим. У фіналі Б (так званому малому фіналі) виборов друге місце та 6 у підсумку.

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024