На Рівненщині поступово модернізують систему оповіщення

08 Серпня 2022, 15:15
На Рівненщині поступово модернізують систему оповіщення 971
На Рівненщині поступово модернізують систему оповіщення

У Рівненській області функціонує автоматизована система централізованого оповіщення, яка має дві складові: аналогову – «Сигнал-ВО», цифрову – «Озон – С».

Про це у своєму телеграм-каналі повідомив голова Рівненської ОВА Віталій Коваль. 

Та, що аналогова, була створена ще в 1978 році. Її обладнання морально застаріле. Запасні частини вже не виготовляються. Обслуговування потребує значних фінансових та людських ресурсів.  Тому обласна військова адміністрація поступово замінює обладнання на новітнє цифрове. Тут якраз йдеться про вищезгадану систему «ОЗОН – С, куди входять звукові електросирени, вуличні гучномовці, пристрої перехоплення мереж FM–, радіо і телемовлення.

«На сьогодні в обох системах (аналоговій і цифровій) в області ми маємо 73  електросирени та 121 гучномовець. Цю кількість постійно збільшуємо, наскільки це можливо.  Враховуючи постійну загрозу ракетних ударів, ми також залучили тергромади області до встановлення систем сповіщення «Вуличне радіо». П’ять таких пристроїв вже запустили у населених пунктах Гощанської ТГ. Ще 25 громад – в процесі облаштування системи оповіщення на своїй території. Сьогодні необхідно використовувати всі можливості для забезпечення якісного і своєчасного оповіщення про загрози із повітря», – йдеться у повідомленні. 

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024