У Рівному викрили чоловіка, який агітував за «рускій мір»

09 Серпня 2022, 14:32
У Рівному викрили чоловіка, який агітував за «рускій мір» 506
У Рівному викрили чоловіка, який агітував за «рускій мір»
Співробітники Управління СБУ в Рівненській області викрили місцевого жителя, який, використовуючи заборонену соціальну мережу «Вконтакте», діяв в інтересах ворога. 
 
А саме, використовуючи матеріали з проросійських груп, поширював антиукраїнський контент, прославляв комуністичну партію в регіоні та пропагував за «руZZкій мір», повідомляють у пресслужбі УСБУ у Рівненській області. 
 
Правоохоронцями встановлено факт популяризації вказаним громадянином України комуністичного тоталітарного режиму серед своїх знайомих та поширення в мережі інтернет забороненої в Україні символіки.
 
У ході проведених санкціонованих обшуків правоохоронцями вилучено електронні пристрої, які будуть скеровані для проведення комп’ютерно-технічної експертизи.
 
Досудове розслідування здійснюють слідчі Рівненського РУП.
 
Наразі вирішується питання про повідомлення зловмиснику про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ст. 436-1 КК України (виготовлення, поширення комуністичної, нацистської символіки та пропаганда комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів). Санкція статті передбачає покарання у вигляді до 5 років позбавлення волі.
 
Своєю чергою відділ комунікації поліції Рівненщини уточнює, що зловмиснику – 55 років. Він є уродженцем Криму. 
 
 
 
Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024