У Рівному за будівельну аферу судять екс-заступника голови Хмельницької ОДА

10 Серпня 2022, 09:03
У Рівному за будівельну аферу судять екс-заступника голови Хмельницької ОДА 912
У Рівному за будівельну аферу судять екс-заступника голови Хмельницької ОДА

Власнику та директору будівельної компанії повідомили про підозру за фактом заволодіння та розтрати грошей рівнян.

Про це повідомили у пресслужбі прокуратури Рівненської області.

Як з’ясували правоохоронці, будівельна компанія взялася за будівництво житлового комплексу в Рівному, було збудовано перші три секції, проте проблеми виникли під час будівництва четвертої. У результаті будівництво довелося заморозити. За даними слідства, це сталося тому, що керівник компанії залучені кошти інвесторів вивів на свої рахунки, частину грошей встиг витратити. За попередніми оцінками, сума збитків перевищила 17 млн гривень.

Внаслідок афери постраждали 38 вкладників, у яких будівельні аферисти виманили майже 17 мільйонів гривень.

Йдеться про ЖК Ріверсайд, повідомляють «Рівненські новини» який розташовується по вулиці Героїв Небесної Сотні, 66 у Рівному. Будувала його компанія «Девелопмент Бізнес Новейшенз». За даними порталу YouControl, керівником та власником значиться Олексій Лисюк. Раніше він обіймав посаду заступника голови Хмельницької облдержадміністрації.

Цього ж забудовника ЗМІ пов’язують також і з іншими скандальними будівництвами: ЖК Шоколад, ЖК Ерсте Хаус та ЖК Флагман. За скаргами інвесторів, квартир у цих комплексах вони також не отримали.

4 липня, Рівненський міський суд обрав Олексію Лисюку та директору фірми-забудовника В’ячеславу Кочубею запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Однак, апеляційний суд скасував це рішення і встановив для зловмисників домашній арешт з 21-ї вечора до 8-ї години ранку.

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024