Рівненські школярі вчитимуться дистанційно

23 Серпня 2022, 11:00
Рівненські школярі вчитимуться дистанційно 617
Рівненські школярі вчитимуться дистанційно

З 1 вересня навчання у навчальних закладах Рівного розпочнеться у дистанційному форматі.

Про це повідомили у Рівненській міській раді.

Надалі питання формату навчання буде залежати від наявності належного укриття у закладі освіти та рішення педагогічної ради школи. Кожен із батьків зможе самостійно обирати формат навчання для своєї дитини і змінювати його за бажанням.

«У будь-якому разі очне навчання у школі можливе лише за умови наявності належного укриття. Станом на 19 серпня можна говорити про готовність від 40 до 60% укриттів у навчальних закладах міста. Щодо інших – то там наразі ведуться активні роботи. Після їх завершення укриття огляне комісія, до якої входять представники Державної служби з надзвичайних ситуацій і лише за наявності позитивного висновку військова адміністрація може дати добро на навчання дітей у такому закладі у очному форматі», – йдеться у повідомленні.

Далі – вибір буде за батьками. До 26 серпня по рівненських школах відбудуться батьківські збори, на яких для батьків буде детально роз’яснено основні моменти, пов’язані з організацією навчального процесу. Також батьки зможуть ознайомитися зі станом укриття і вирішити, як будуть навчатися їх діти – очно чи дистанційно.

При цьому очне навчання буде запроваджуватися тільки для тих дітей, батьки яких дали згоду на очне навчання, а також у межах розрахункової місткості споруд цивільного захисту, які можуть бути використані для укриття дітей.

Зважаючи на те, що не всі заклади освіти мають достатні за розміром укриття, де могли б розміститися усі учасники освітнього процесу, то навчання у них буде відбуватися за змішаним форматом, тобто поєднання очного та дистанційного.

Форма навчання у школі затверджується педагогічною радою. Вона може змінюватися в залежності від безпекової ситуації.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024