У Рівному підтримали вагітну медикиню, яка знаходиться в російському полоні

18 Вересня 2022, 15:08
У Рівному підтримали вагітну медикиню, яка знаходиться в російському полоні 976
У Рівному підтримали вагітну медикиню, яка знаходиться в російському полоні

У суботу, 17 вересня, небайдужі рівняни вийшли на акцію підтримки військовій медикині Мар'яни Мамонової, яка у квітні потрапила до російського полону.

Окупанти полонили жінку в Маріуполі. Попри вагітність, вона продовжувала рятувала життя на «нулі», повідомляє кореспондентка видання Район.Рівне. 

Разом із військовими та цивільними медикиня переховувалася від обстрілів на металургійному заводі. У квітні їх взяли в полон «кадирівці». Саме з поширеного окупантами відео, на якому кадиров розмовляє з Мар'яною, рідні жінки й дізналися, що вона знаходиться в неволі. 

Згодом від обміняних полонених батьки Мамонової дізналися – їхню дочку утримують в Оленівці. 

Наразі військова медикиня перебуває на дев'ятому місяці вагітності. За підрахунками рідних, народити жінка повинна наприкінці вересня й сподіваються, що малюк таки побачить світ дома, а не в окупації. 

На знак підтримки бранки у кількох містах України влаштували флешмоби, зокрема Рівному та Луцьку. Подібні акції відбуваються й у Європі. 

В Рівному люди, які вишли на вулицю, тримали в руках транспаранти з фотографією Мар'яни Мамонової та написом «Це могла бути я, бо я – українка», в дітей, які також були присутні на акції на плакатах йшлося «Це могла бути моя мама, бо вона – українка».

 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024