Рівненщина: змінили запобіжний захід продавцям гуманітарної допомоги

20 Вересня 2022, 10:48
Рівненщина: змінили запобіжний захід продавцям гуманітарної допомоги 708
Рівненщина: змінили запобіжний захід продавцям гуманітарної допомоги

Апеляційний суд змінив запобіжний захід двом підозрюваним у продажі товарів гуманітарної допомоги з метою отримання прибутку, вчиненому у значному розмірі, за попередньою змовою групою осіб і під час воєнного стану.

Нагадаємо, схему незаконного збагачення на продажі товарів гуманітарної допомоги правоохоронці викрили та припинили у серпні цього року. Загалом у схемі було залучено 9 осіб, повідомляють у пресслужбі прокуратури Рівненської області.

Усім учасникам схеми оголошено про підозри та обрано запобіжні заходи. П’ятеро чоловіків нині перебувають під вартою, ще двоє внесли заставу і вийшли на волю. 

Двох інших підозрюваних суд відправив під цілодобовий домашній арешт. Прокуратура, не погоджуючись із такими рішеннями, оскаржила їх до апеляційного суду. 

19 вересня Рівненський апеляційний суд погодився із доводами прокурора і змінив підозрюваним запобіжний захід із цілодобового домашнього арешту на тримання під вартою із можливістю внесення застави.

Досудове розслідування проводять слідчі СУ ГУ НП в Рівненській області, за оперативного супроводу Управління СБУ в області, працівників УСР в області ДСР НП України та УКР ГУ НП в області.

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024