У Рівному судитимуть колаборанта з Луганщини

21 Вересня 2022, 10:10
У Рівному судитимуть колаборанта з Луганщини 754
У Рівному судитимуть колаборанта з Луганщини

У Рівному за матеріалами СБУ судитимуть колаборанта, який ініціативно приєднався до незаконних органів влади.

Служба безпеки України зібрала доказову базу щодо злочинної діяльності «начальника відділу культури, молоді та спорту адміністрації Старобільського району лнр», повідомляють у пресслужбі відомства. 

За даними слідчих, у березні 2022 року чоловік з власної ініціативи почав «співпрацювати» з ворогом заради отримання підвищення. 

Наразі, за процесуального керівництва Рівненської обласної прокуратури, до суду скеровано обвинувальний акт стосовно колаборанта за добровільне зайняття посади, пов’язаної з виконанням організаційно-розпорядчих або адміністративно-господарських функцій, у незаконних органах влади, створених на ТОТ, у т.ч. в окупаційній адміністрації держави-агресора, тобто у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України.

СБУ попереджає, що кожен, хто перейшов на бік ворога, неодмінно буде покараний за законом. Співпраця з окупантами може коштувати 10 років ув’язнення.

Відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024