Луганський медичний університет буде працювати та розвиватися у Рівному

24 Вересня 2022, 09:07
Луганський медичний університет буде працювати та розвиватися у Рівному 1360
Луганський медичний університет буде працювати та розвиватися у Рівному

З початку військового вторгнення російської федерації в Україну Державний заклад «Луганський державний медичний університет» був позбавлений можливості працювати у звичайному режимі. Крім того, виникла реальна загроза життю та здоров’ю працівників та студентів університету.

На підставі Наказу Міністерства охорони здоров’я України відбулась релокація університету до Рівного, повідомляють у Рівненській обласній раді.

За словами ректора ДЗ «Луганський державний медичний університет» Сергія Смірнова, університет буде працювати та розвиватися у Рівному.

«На сьогодні у нас достатньо розвивається матеріально-технічна база, вирішується питання з викладачами. Частина з них переїхали до Рівного. Для того, щоб забезпечити діяльність медичного університету на достатньому рівні та для підтримання ліцензії у нас має бути певна кількість площ», - розповів Сергій Смірнов.

Так, він звернувся до обласної ради з проханням погодити оренду приміщень у чотирьох медичних підприємствах. Зокрема, КП «Рівненська обласна клінічна лікарня ім. Юрія Семенюка», КП «Рівненський обласний фтизіопульмонологічний центр», КП «Рівненський обласний клінічний лікувально-діагностичний центр ім. В. Поліщука» та КП «Рівненська обласна стоматологічна поліклініка».

Днями це питання розглянули депутати на засіданні постійної комісії з питань бюджету, фінансів та податків.

Враховуючи те, що університет фінансується з державного бюджету та широкомасштабну агресії рф проти нашої країни Сергій Смірнов попросив встановити вартість орендної плати в розмірі 1 гривня. Члени комісії погодили це прохання одноголосно, на період дії правового режиму воєнного стану в Україні.  

 

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024