Мобільна вогнева група на кордоні: як тренуються тероборонці Рівненщини

30 Вересня 2022, 09:47
Мобільна вогнева група на кордоні: як тренуються тероборонці Рівненщини 1253
Мобільна вогнева група на кордоні: як тренуються тероборонці Рівненщини

«На Волинському, Поліському та Сіверському напрямках обстановка без суттєвих змін», — інформує Генеральний штаб Збройних Сил України. У той час, як одні військовослужбовці підрозділів територіальної оборони Рівненщини несуть бойове чергування вздовж українсько-білоруського кордону, інші — не припиняють покращувати навички ведення бойових дій шляхом навчань та тренувань.

На одній із ділянок місцевості підрозділ тероборони в рамках тренування відпрацював висування мобільних вогневих груп для посилення оборони периметра на визначеній ділянці. У першому випадку група умовно  знищила дві бойові машини та більш ніж десяток членів ворожих екіпажів. У другому — виявила колону російської бронетехніки та передала її координати підрозділу артилерії ЗСУ для подальшого знищення, пише АрміяІнформ. 

Інший підрозділ, розділений на бойові двійки, трійки та четвірки, відпрацьовує штурм будівлі та знищення вогневих точок умовного противника. Теорія тісно пов’язана з практикою. Військовослужбовці продумують можливі варіанти входження в будівлю під час її штурму, проходять крок за кроком кожне приміщення та поверх в обстановці, що максимально наближена до бойової.

За ввідною керівника на навчальному місці передбачається, що одним штурмовим групам потрібно взяти під охорону визначені будівлі в умовному населеному пункті, іншим — провести перевірку об’єктів на наявність ДРГ противника.

«Нашим завданням є напрацювання правильності виконання кожного елемента, доведення алгоритму дій бойової групи до автоматизму, щоб з кожним заходом покращувати часові показники», — коментує інструктор із вогневої підготовки Костянтин.

Він вчить підлеглих того, що вміє сам, та з нетерпінням чекає команди «вперед», аби звільнити кожне тимчасово окуповане село й місто на українській землі.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024