Рівне: чоловіка із Запоріжжя судитимуть за державну зраду

03 Жовтня 2022, 16:54
Рівне: чоловіка із Запоріжжя судитимуть за державну зраду 774
Рівне: чоловіка із Запоріжжя судитимуть за державну зраду

До суду скерували обвинувальний акт стосовно жителя міста Запоріжжя, якому інкримінують державну зраду в умовах воєнного стану.

В ході досудового розслідування встановлено, що 51-річний чоловік, будучи завербованим агентом ФСБ, з березня по серпень цього року, вже в умовах широкомасштабного вторгнення, через месенджер «Telegram» повідомляв представнику спецслужби держави-агресора дані про місця розташування блокпостів у м. Запоріжжя та пункт постійної дислокації військової частини. Крім того, обвинувачений ще й виконував роль коригувальника вогню. Після обстрілів міста російськими військовими він повідомляв своєму куратору інформацію про місця ракетних влучань та шляхи переміщення військової техніки ЗСУ, повідомляють у пресслужбі прокуратури Рівненської області. 

Свою підривну діяльність чоловік проводив з ідеологічних та корисливих мотивів, сподіваючись очолити окупаційні органи у випадку захоплення росіянами міста Запоріжжя.

Чоловіка затримали у серпні цього року. Наразі він перебуває під вартою.

Досудове розслідування проводило Управління СБУ в Рівненській області.

Санкція статті передбачає максимальне покарання у вигляді позбавлення волі на 15 років або й довічне, з конфіскацією майна.

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024