На Рівненщині судитимуть торгашів підробними документами військового обліку

04 Жовтня 2022, 14:52
На Рівненщині судитимуть торгашів підробними документами військового обліку 815
На Рівненщині судитимуть торгашів підробними документами військового обліку

До суду скерували обвинувальний акт стосовно двох жителів Волині, яким інкримінують підроблення офіційного документа, який видається установою, і який надає права та звільняє від обов’язків з метою використання його іншою особою, вчинене за попередньою змовою групою осіб. 

За даними слідства, 23-річний чоловік, у березні цього року, в одному з Telegram-каналів знайшов бланк тимчасового посвідчення військовозобов’язаного, на якому були відтиски печаток та штампів одного з об’єднаних міських військових комісаріатів, та вирішив використовувати його для підробки офіційних документів, повідомляють у пресслужбі прокуратури Рівненської області. 

До цього «бізнесу» він залучив свого 24-річного знайомого, з яким вони почали роздруковувати бланки, вклеювати до них фото осіб призовного віку та вносити записи про те, що осіб визнано непридатними до військової служби зі зняттям з військового обліку. Клієнтів ділки шукали через Telegram-канали.

Слідство встановило, що впродовж березня-квітня зловмисники встигли підробити 5 таких тимчасових посвідчень військовозобов`язаного, на спробі їх продажу чоловіків і викрили правоохоронці. Усі власники цих «документів» отримували право виїзду за кордон, хоча насправді на обліку в ОМТЦК та СП не перебували.

Досудове розслідування проводили слідчі СУ ГУНП в Рівненській області, за оперативного супроводу Управління СБУ в Рівненській області.

Санкція статті передбачає максимальне покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 5 років.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024