Перинатальний центр у Рівному отримав «швидку» для роботи мобільної гінекологічної бригади

09 Листопада 2022, 12:59
Перинатальний центр у Рівному отримав «швидку» для роботи мобільної гінекологічної бригади 1025
Перинатальний центр у Рівному отримав «швидку» для роботи мобільної гінекологічної бригади

Рівненський обласний перинатальний центр отримав автомобіль швидкої допомоги. 

Це один із 30 «швидких», які було передано Міністерству охорони здоров’я України за ініціативи Олени Зеленської, в рамках співпраці Міністра закордонних справ Іспанії та Фонду Народонаселення ООН в Україні – UNFPA Ukraine. повідомляють на сайті Рівненської обласної ради.

Він облаштований портативним обладнанням – апарат УЗД, кольпоскоп, 12-канальний ЕКГ. Крім того, UNFPA передали витратні матеріали (одноразові гінекологічні набори, медикаменти, швидкі тести на ВІЛ, гепатит В, С та сифіліс, експрес-тест на глюкозу, тест-смужки для аналізу сечі). Також Фонд Народонаселення ООН в Україні покриватиме витрати, пов’язані з роботою гінекологічних мобільних бригад. 

За словами головної лікарки обласного перинатального центру Вікторії Єнікеївої, в першу чергу цей автомобіль буде задіяно для роботи мобільної гінекологічної бригади. Вони будуть надавати консультативну-діагностичну допомогу жіночому населенню.

Голова обласної ради Андрій Карауш  відзначив, що Рівненська область була першою в Україні за народжуваністю. Однак, з 2019 року, з початку пандемії, демографічна ситуація погіршилася. Так, за 9 місяців в області народилося на 1 тисячу дітей менше ніж за попередній рік.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39