На Рівненщині діє «пошта Святого Миколая» для дітей, чиї батьки загинули на війні

01 Грудня 2022, 12:09
На Рівненщині діє «пошта Святого Миколая» для дітей, чиї батьки загинули на війні 1823
На Рівненщині діє «пошта Святого Миколая» для дітей, чиї батьки загинули на війні

Волонтери приймають листи до кінця цього тижня, а потім передаватимуть дитячі бажання чарівникам-благодійникам, які готуватимуть подарунки.

Ці листи дуже зворушливі, повідомляють у Рівненській ОВА.

Так, два братики, які втратили на війні тата, просять у Святого Миколая плитоноску і берці. А в листи вони повкладали малюнки, де зобразили військових з українськими прапорами. 

А один хлопчик, який залишився сиротою і якого зараз доглядають бабуся з дідусем, написав, що в нього все є, а ось військовим потрібні теплі шкарпетки. 

А ось другокласниця Злата розповіла, про свою сім’ю – маму та молодшого братика.  І всі вони дуже сумують за татом, якому назавжди залишиться 34 роки. У них була традиція: спочатку тато подарував для доні самокат, потім – велосипед, а цьогоріч мав би бути скейт. Але тата більше нема. Загинув на війні…

«Ця акція для дітей загиблих, зниклих безвісти, полонених українських військових. І ці листи просто неймовірні. Вони проймають, від них починають котитися сльози», – розповідає працівниця КЗ «Ветеранський простір» Тетяна Ременюк. 

Для таких діток знайшли благодійників – представників діаспори з Канади. Вони, наскільки це можливо, готові виконати бажання, висловлені у листах. Але, щоб встигнути до Дня Святого Миколая, потребують цієї інформації заздалегідь. Також знаходяться й інші «чарівники», які готують подарунки для діток.

Отож листи ще приймають. Їх можна передавати координаторці проєкту Тетяні Ременюк 0968203550.

Коментар
19/03/2024 Понеділок
18.03.2024