В Рівненсько-Острозькій єпархії мп проводять обшуки

02 Грудня 2022, 09:29
В Рівненсько-Острозькій єпархії мп проводять обшуки 4126
В Рівненсько-Острозькій єпархії мп проводять обшуки
На Рівненщині Служба безпеки України проводить контррозвідувальні (безпекові) заходи в оточенні та на території Рівненсько-Острозької єпархії: адмінбудівлі, Городоцький жіночий монастир, Свято-Георгіївське подвір’я, Храм всіх Волинських Святих, Свято-Воскресенський храм, Свято-Успенський храм тощо.
 
Ці заходи відбуваються спільно з Національною поліцією та Національною гвардією – в межах системної роботи СБУ з протидії підривній діяльності російських спецслужб в Україні, повідомляють на сторінці Управління СБУ у Рівненській області в фейсбуці. 
 
 
Зокрема, враховуючи збройну агресію рф, зростає ризик вчинення терористичних актів, диверсій, захоплення заручників, особливо в місцях великого скупчення громадян.
 
Тож вказані заходи проводяться для:
  • - недопущення використання релігійних громад в якості осередку «русского міра»;
  • - перевірки даних про використання приміщень монастирів для переховування диверсійно-розвідувальних груп, іноземних громадян, зберігання зброї тощо;
  • - убезпечення населення від провокацій і терористичних актів.
За безпосередньої участі представників церкви правоохоронці:
  • - проводять огляд вказаних території та приміщень з метою виявлення заборонених до обігу предметів;
  • - здійснюють перевірку осіб на предмет їхньої причетності до протиправної діяльності на шкоду державному суверенітету України.
Всі дії відбуваються в межах чинного законодавства. Наголошуємо, що у своїй діяльності СБУ дотримується принципу неупередженості до діяльності будь-якої релігійної конфесії та поважає право кожного громадянина на свободу світогляду і віросповідання, як це визначено Конституцією України.
Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024