У Рівному безкоштовно тестували на СНІД

02 Грудня 2022, 12:15
Тестування 1161
Тестування

До Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом в місті Рівне відбулася акція безкоштовного тестування на ВІЛ для всіх охочих. 

Обласний інформаційно- аналітичний центр медичної статистики за сприяння Департамент цивільного захисту та охорони здоров'я населення РОДА , спільно з Територіальним сервісним центром МВС №5641 організували безкоштовне анонімне тестування на ВІЛ. Про це повідомляють у відомстві.

Упродовж акції протестовано на ВІЛ та гепатит С майже сотню осіб. Результати виявилися негативними. 

«Таку акцію ми проводимо в регіональному сервісному центрі ГСЦ МВС в Рівненській області не випадково. Зауважте, сюди звертаються не лише жителі Рівного та області, а й з інших областей. Тому ми по суті даємо можливість отримати інформацію про свій статус великій кількості громадян», - зауважив керівник Департаменту Олег Вівсянник. 

Через війну епідеміологічна ситуація із поширенням ВІЛ в Україні погіршилася. Рівень недовиявлення хвороби може мати загрозливі результати у майбутньому. Медики закликають всіх українців бути пильними до свого здоров'я й регулярно проходити тестування на ВІЛ. Адже це є ознакою турботи про своє здоров'я і здоров'я тих, хто поруч . 

Хто не встиг дізнатися свій статус ВІЛ 1 грудня може пройти тестування в Центрі соціально значущих захворювань за адресою: вул.. Ж.Кюрі,19.

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024