Екстренка Рівненщини отримала п’ять систем Starlink

07 Грудня 2022, 10:10
StarLink 1741
StarLink

Міністерство охорони здоров’я передало Рівненському обласному центру екстреної медичної допомоги станції супутникового інтернету StarLink. 

Вони будуть використовуватись у п'ятьох структурних підрозділах екстренки в Рівненській області, повідомляють в обласній раді.

«Внаслідок російських обстрілів по об’єктах енергетичної інфраструктури, у всіх областях виникають проблеми з електропостачанням, відповідно і зв’язком та інтернетом. Станції супутникового інтернету StarLink дадуть змогу нашій «швидкій» забезпечити стабільне з’єднання для диспетчерів та медиків, які цілодобово працюють та надають допомогу жителям Рівненської області», - зазначив директор Рівненського обласного центру ЕМД та МК Андрій Бортнік.

StarLink буде використовуватися під час екстрених чи аварійних відключень, а також у разі виникнення проблем з основною мережею зв’язку.

Зазначимо, що це вже не перша система Starlink, яку використовує екстренка. Першу отримали у квітні цього року.

«Понад півроку Центр екстреної медичної допомоги у Рівному вже використовує аналогічну систему з доступом до супутникового інтернету. Це зручно та необхідно в нинішніх умовах. Тому для нашої екстренки 5 нових станцій Starlink буде суттєвим підсиленням», - додав керівник єдиної оперативно диспетчерської служби Олександр Рудик.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024