У Рівному відкрили містечко незламності

07 Грудня 2022, 12:33
Містечко незламності 1893
Містечко незламності

Ціле «Містечко Незламності» відкрили 7 грудня в Рівному у мікрорайоні «На Щасливому».

Це 16 будиночків, які обладнані розкладними ліжками, матрацами, термоковдрами. Площа кожного з них – 17 метрів квадратних. Про це у своєму телеграм-каналі повідомив начальник Рівненської ОВА Віталій Коваль.

Тут є світло, тепло та інтернет. Можна зарядити гаджети. Завжди є чергові медик, соцпрацівник та поліцейський. Конструкції водонепроникні та мають вогнезахисне покриття. 

Локація вибрана невипадково. Адже на мікрорайоні мешкають 15 тисяч рівнян. І донині тут не було жодного «Пункту Незламності». 

«Нагадаю, ще у вересні разом з нардепом Дмитром Соломчуком зустрілися із представниками Шведського агентства з питань цивільних ситуацій. Тоді домовилися про передачу на Рівненщину 500 таких будиночків. Вже сьогодні частину з них ми розгорнули як «Пункти Незламності», що утворили ціле містечко. Далі подібні пункти на базі шведських будиночків облаштовуватимемо по всій області. А також в Квасилові та у ще одному густонаселеному районі Рівного - Північному», – йдеться у повідомленні.

Нині на Рівненщині діє 176 «Пунктів Незламності» і ця кількість постійно зростає. Перелік адрес можна знайти за посиланням https://nezlamnist.gov.ua.

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024