У Рівному чоловік облаштував незаконний розплідник для собак

08 Грудня 2022, 11:08
У Рівному чоловік облаштував незаконний розплідник для собак 1572
У Рівному чоловік облаштував незаконний розплідник для собак

Апеляційний суд скасував ухвалу Рівненського міського суду, згідно з якою рівнянина, який облаштував розплідник тибетських мастифів, звільнили від кримінальної відповідальності за самовільне зайняття земельної ділянки.

У суді прокурор довів, що чоловік у 2016 році без жодних дозвільних документів та за допомогою третіх осіб захопив 1,5 гектара землі по вулиці Данила Галицького у Рівному, де облаштував вольєри та утримував тибетських мастифів. Своїми діями він завдав Рівненській міській раді збитків на понад 120 тисяч гривень, повідомляють у пресслужбі прокуратури Рівненської області. 

У вересні минулого року Рівненський міський суд своїм рішенням звільнив обвинуваченого від кримінальної відповідальності у зв’язку із закінченням строків давності притягнення до такої відповідальності. Проте прокуратура, не погоджуючись з ухвалою, звернулась до апеляційного суду.

Рівненський апеляційний суд пристав на доводи прокурора, задоволив його апеляційну скаргу стосовно самозахоплення землі та призначив новий розгляд у суді першої інстанції.

Крім того, наразі триває судовий розгляд справи, у якій  вказаного чоловіка також обвинувачують у невиконанні судового рішення (ч. 1 ст. 382 КК України), згідно з яким він мав звільнити земельну ділянку, на якій облаштував розплідник.

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024