Рівненщина повернулася до попередніх лімітів енергопотужності

12 Грудня 2022, 16:23
Рівненщина повернулася до попередніх лімітів енергопотужності 1909
Рівненщина повернулася до попередніх лімітів енергопотужності

Через влучення в енергооб’єкти на Одещині, у суботу, 10грудня, довелося зменшити ліміти у всій системі. 

Не виняток Рівненщина, де були застосовані екстрені та аварійні відключення. Наразі ситуація стабілізувалася. Як повідомив начальник Рівненської ОВА Віталій Коваль, 12 грудня в регіоні повернулися до лімітів, які були до суботи – 260 мВт. Тобто заживлено 65%, знеструмлено – 35%. 

 

«Ми маємо розуміти, що ціла зима буде у такому «рваному» режимі, тому Уряд запровадив певні черги по енергопостачанню. В першу чергу заживлюватимуть об'єкти тепло- та водопостачання, тобто критична інфраструктура та лікарні. Другий пріоритет – це військово-промисловий комплекс. Третій – бізнес, який виготовляє критично важливі товари та продукти (хлібозаводи, молокозаводи). Четвертий – житловий сектор. Після забезпечення пріоритетних об’єктів, підключатимуть інші», - зазначив Віталій Коваль. 

 

Окрім того, на жаль, ще є вплив природи. На Зарічненщині та Володимиреччині – розриви ліній у зв'язку з налипанням мокрого снігу та обмерзанням. Служби уже працюють, найближчим часом буде відремонтовано, прокоментував очільник області.

 

Коментар
17/04/2024 Вівторок
16.04.2024