На Рівненщині проводять обшуки в монастирях в

14 Грудня 2022, 11:17
Обшук 2576
Обшук

На Рівненщині Служба безпеки України проводить контррозвідувальні (безпекові) заходи в оточенні та на території монастирів Рівненсько-Острозької та Сарненсько-Поліської єпархій.

Про це повідомляють у пресслужбі УСБУ у Рівненській області.

 Зокрема, обшуки тривають на території Свято-Успенського чоловічого монастиря,  жіночого монастиря на честь Іверської ікони Божої Матері урочища «Юзефін». 

Ці заходи відбуваються спільно з Національною поліцією та Національною гвардією в межах системної роботи СБУ з протидії підривній діяльності російських спецслужб в Україні. Зокрема, враховуючи збройну агресію рф, зростає ризик вчинення терористичних актів, диверсій, захоплення заручників, особливо в місцях великого скупчення громадян. 

Тож вказані заходи проводяться для недопущення використання релігійних громад в якості осередку «русского міра», перевірки даних про використання приміщень монастирів для переховування диверсійно-розвідувальних груп, іноземних громадян, зберігання зброї тощо, убезпечення населення від провокацій і терористичних актів. 

За безпосередньої участі представників церкви правоохоронці: - проводять огляд вказаних території та приміщень з метою виявлення заборонених до обігу предметів,  здійснюють перевірку осіб на предмет їхньої причетності до протиправної діяльності на шкоду державному суверенітету України. 

Всі дії відбуваються в межах чинного законодавства. Наголошуємо, що у своїй діяльності СБУ дотримується принципу неупередженості до діяльності будь-якої релігійної конфесії та поважає право кожного громадянина на свободу світогляду і віросповідання, як це визначено Конституцією України.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39