На Рівненщині взяли під варту ділків, які торгували гуманітаркою для військових

22 Грудня 2022, 16:28
На Рівненщині взяли під варту ділків, які торгували гуманітаркою для військових 1506
На Рівненщині взяли під варту ділків, які торгували гуманітаркою для військових

На Рівненщині суд обрав запобіжний захід підозрюваним у продажі товарів гуманітарної допомоги з метою отримання прибутку, вчиненому у значному розмірі, за попередньою змовою групою осіб і під час воєнного стану,  а також збуту холодної зброї без передбаченого законом дозволу.

Нагадаємо, група осіб налагодила схему продажу через Інтернет військової амуніції, ввезеної на територію України під виглядом гуманітарної допомоги для ЗСУ. Крім того, ділки продали для одного з ДФТГ «гуманітарні» броньовані плити. Загальна сума збитків перевищує один мільйон гривень, повідомляють у прокуратурі Рівненської області. 

Під час проведених обшуків вилучили військовий одяг, взуття та амуніцію, автомобілі, зброю, патрони, близько двох мільйонів у різній валюті, банківські картки, чорнові записи та інші докази, що свідчать про протиправну діяльність.

Двом фігурантам провадження ще 8 грудня оголосили про підозру. Одному з них наступного ж дня обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Інший підозрюваний весь цей час переховувався від слідства. Його розшукали та затримали в Одесі, і згідно з рішенням Рівненського міського суду найближчі 60 діб він теж проведе під вартою.

Наразі встановлюються всі обставини вчинення злочину та причетні до нього особи.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 7 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та з конфіскацією майна.

Нагадаємо, за інформацією, яка стала відома журналістам видання Район.Рівне з власних джерел, махінації з гуманітарною допомогою відбувалися у Клеванській громаді Рівненського району. 

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024