На Березнівщині попрощалися з двома військовими медиками

23 Грудня 2022, 14:50
Березнівчани попрощалися з двома військовими медиками 1764
Березнівчани попрощалися з двома військовими медиками

У четвер, 22 грудня, Березнівська громада провела в останю земну дорогу двох захисників – Олександра Стахнюка, родом із села Зірне, та Ігоря Чміля, родом з міста Березне. Обидва воїни бойові медики загинули на Донеччині під час мінометних обстрілів.

Про це йдеться на сторінці Березнівської міськради в фейсбуці.

Олександр загинув поблизу населеного пункту Тоненьке Ясинуватського району, а Ігор – поблизу населеного пункту Берестове Бахмутського району.

Чоловіки перебували у лавах Збройних Сил України з перших днів повномасштабної війни.

У загиблих героїв вдома залишились рідні та друзі. У Олександра – мама, брат і сестра, дружина і чотирирічна донечка, у Ігоря – мама, брат, дружина і дві доньки дев’яти та п’ятнадцяти років.

Прощання з Олександром Стахнюком спочатку відбулося у будинку по вулиці Сагайдачного міста Березне в якому Олександр проживав з дружиною та донькою.

Потім церемонія військового поховання Олександра Стахнюка пройшла у рідному селі захисника Зірне. На прощання до його батьківського будинку прийшли рідні, друзі, знайомі, односельчани, всі хто знав, любив, шанував Олександра.

Олександра поховали на місцевому сільському кладовищі. Біля могили відважного воїна пролунали залпи військового салюту на честь земляка.

В цей же день Березнівська громада попрощалась з Ігорем Чмілем. Прощання з ним розпочалося у сімейному будинку в селі Зірне. Потім військовий автокортеж з тілом загиблого захисника рухався з села Зірне вулицями Зірненська, Андріївська, М.Буховича, Київська міста Березне до церкви Різдва Пресвятої Богородиці, де відбулася заупокійна служба.

Після служби Божої березнівчани змогли попрощатися з Героєм на майдані Незалежності, де відбувся траурний мітинг, а потім жалобний кортеж пройшов до кладовища вулицями міста.

Ігор був похований з військовими почестями на кладовищі в урочищі «Лукавець».

 

 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024