У Рівненському музеї відкрилася ювілейна виставка Василя Наумця

13 Січня 2023, 17:35
У Рівненському музеї відкрилася ювілейна виставка живопису Василя Наумця 583
У Рівненському музеї відкрилася ювілейна виставка живопису Василя Наумця

У краєзнавчому музеї Рівного відкрилася ювілейна виставка живопису Василя Наумця. Експозиція представлена в актовій залі музею і присвячена 50-річчю творчої діяльності митця, який є лауреатом мистецької премії ім. Ніла Хасевича та членом Національної спілки художників України. 

Про це йдеться на сторінці Рівненської обласної ради в фейсбуці.

Презентацію виставки, яка має назву «Моє життя: садок вишневий і калина, моя сім’я, моя родина, моя країна – Україна!», розпочали з виступу хору «Пролісок».

Сама ж експозиція містить понад 70 полотен. Це натюрморти, пейзажі та художні твори філософського змісту різних років. Серед експонатів організатори виділили чотири триптихи, які вважають окрасою експозиці: «Диво», «Христос Воскрес», «Молюся за Україну» та «Корона землі Волинської». 

До слова, прототипом кобзаря на цьому триптисі є рівненський музикант Андрій Ляшук, який також привітав ювіляра з відкриттям персональної виставки. 

За словами голова обласного відділення Національної Спілки Художників України Петро Подолець, Василь Наумець представляє місцеву художню школу як монументаліст та живописець з індивідуальним почерком. Тож до ювілейної експозиції увійшли вибрані твори митця, побачити які можна буде упродовж місяця.

 

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024