У Рівненській дитячій лікарні облаштували нове укриття

16 Січня 2023, 16:28
У Рівненській дитячій лікарні облаштували нове укриття 860
У Рівненській дитячій лікарні облаштували нове укриття

У Рівненській обласній дитячій лікарні відкрили нове протирадіаційне укриття. Сховище використовуватимуть для перебування пацієнтів під час повітряних тривог та для безперебійного надання медичної допомоги хворим у разі небезпеки.

Про це йдеться на сторінці лікарні в фейсбуці.

Протирадіаційне укриття має чотири входи/виходи, ліфт, оснащене системою вентиляції, тепло- та водопостачанням, додатковим джерелом електроенергії з дизель-генератора, виведенні 16 кисневих точок. Загальна площа приміщення 468.8 м².

Наразі в протирадіаційному укритті облаштовано палату для Неонатального центру, блок інтенсивної терапії, операційну, післяопераційну палату, зали укриття, санвузли, душову та інші приміщення.

Зі слів головного лікаря Віталія Бойка укриття – багатофункціональне приміщення, де створенні комфортні умови для пацієнтів та персоналу медичного закладу. Є все необхідне обладнання для роботи медиків під час перебування в сховищі. У мирні часи приміщення сховища планують використовувати, як тимчасове повноцінне відділення.

«Головний лікар дитячої обласної лікарні так упакував ідею бомбосховища, що це повноцінне відділення майже на 500 квадратів. І дійсно, ми переглянули своє ставлення до укриття. Тому що укриття це не тільки на «чорний день», а це має бути функціональний простір, який: а) завжди використовується, б) дає полощу для безпеки», – наголосив голова Рівненської ОВА Віталій Коваль.

Донедавна на місці протирадіаційного укриття було підвальне приміщення з бетонними стінами. Ремонтні роботи розпочалися у вересні минулого року.

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024