На Рівненщині побільшало донорів крові

30 Січня 2023, 12:34
На Рівненщині побільшало донорів крові 773
На Рівненщині побільшало донорів крові

З початком повномасштабної війни у Рівненській області побільшало донорів крові. Зокрема, зросла кількість тих, хто здавав кров вперше.

Про це розповів директор департаменту цивільного захисту та охорони здоров’я населення Рівненської ОДА Олег Вівсянник, повідомляють «Рівненські новини».

«Ми повинні постійно мати запас препаратів крові. Його визначаємо спільно з МОЗ та іншими службами. Тому хочемо бачити вмотивованих донорів. Кожна здача крові допомагає врятувати три життя, – пояснив директор профільного департаменту. – У нашому Центрі препаратами крові забезпечують не лише жителів Рівненщини, а й прифронтові області».

Також Олег Вівсянник додав, що Рівненський обласний центр служби крові – єдиний в області заклад, де є цілісний ланцюг від забору і до виготовлення препаратів. Опрацьована й логістика доставки. Загалом тут можна зустріти від 70 до 100 донорів щодня.

Окрім того, у центрі обладнали укриття, де встановили 2 крісла для донорів та резервне живлення електроенергії. Також нещодавно від закордонних колег отримали автомобіль, який вже переобладнують. Відтак, виїзні бригади незабаром зможуть дістатися у віддалені населені пункти.

Коментар
18/04/2024 Середа
17.04.2024