Рівненщина долучається до формування восьми додаткових штурмових бригад наступу

03 Лютого 2023, 11:41
Рівненщина долучається до формування восьми додаткових штурмових бригад наступу 1194
Рівненщина долучається до формування восьми додаткових штурмових бригад наступу

Міністерство внутрішніх справ України розпочало формування штурмових бригад «Гвардія наступу, долучається до цього процесу і Рівненська область.

Як повідомив під час брифінгу очільник області Віталій Коваль, патріотично налаштовані добровольці можуть прийти до лав 8-ми бригад та записатись до колег. Розгортаються бригади на базі Національної гвардії, Національної поліції та Державної прикордонної служби, пишуть «Рівненські новини».

Кістяк буде складатись з бойових офіцерів, що мають досвід бойових дій ще з 2014 року, та мають за плечима досвід участі у широкомасштабній кампанії.

Алгоритм набору до бригад виглядає наступним чином: на Рівненщині визначено 5 ЦНАПів, які будуть приймати добровольців – центральний ЦНАП міста Рівне, ЦНАП Рівненської районної державної адміністрації, а також ЦНАП у містах Дубно, Вараш та Сарни.

У спеціально визначених місцях знаходяться офіцери, які нададуть консультації щодо комплектації підрозділів.

Визначені також назви усіх штурмових бригад – «Буревій», «Червона калина», «Кара-Даг», «Рубіж», «Спартан», «Азов», «Сталевий кордон» та «Лють».

У Рівненській ОДА наголошують, що це не мобілізація. Такі заходи – добровільний набір вмотивованих та патріотично налаштованих громадян.

Як повідомив виконувач обов’язків міністра внутрішніх справ Ігор Клименко, виконуватимуть такі бригади задачі на передовій:

«Жодних тилових завдань. Тільки високоякісна підготовка, постійні тренування та участь в операціях на передові»”.

У МВС зазначали, що ці бригади братимуть участь у звільненні Луганська, Донецька і Криму. Навчання бійців штурмових бригад триватиме кілька місяців. Коли командир побачить, що підрозділ готовий, бійці перейдуть до виконання бойових завдань.

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024