У Рівненській облраді готують до експозиції картини українських військовослужбовців

05 Лютого 2023, 11:23
У Рівненській облраді готують до експозиції картини українських військовослужбовців 777
У Рівненській облраді готують до експозиції картини українських військовослужбовців

Жіночі постаті, метелики, гори, море і парусники – здебільшого мирні мотиви обирають для своїх робіт українські військовослужбовці, які знаходяться на реабілітації у Рівненському обласному госпіталі ветеранів війни.

Малювання картин – одна зі світових практик у відновленні людей з травмами опорно-рухового апарату. Пошрамовані тіла та душі у госпіталі відновлюють не лише медикаментозно, а й з допомогою мистецтва. Подружжя Наталя і Дмитро Свиридов з Чернівців вирішили малювати крила свободи, йдеться на сайті Рівнеоблради. 

«Чоловік два місяці вже відновлюється після контузії, яку отримав на Сході, захищаючи Україну. Йому важко говорити, але малювання йде на користь. Дмитро дуже гарно написав попередню картину – совенят», - розповідає дружина військового Наталя.

Нескорені душами українські воїни не люблять говорити і згадувати пережите. Кажуть, час, коли пишуть картини, відволікає хоч на трошки від страшних думок і допомагає відновити чутливість рук. Процес відбувається у присутності лікарів-психологів за допомоги  митців-волонтерів.

Створені нашими Героями картини поєднують у собі красу і силу, яку має бачити якомога більше людей. Саме тому Рівненська обласна рада спільно з КП «Рівненський обласний госпіталь ветеранів війни» та волонтерами експонують виставку картин українських військовослужбовців під назвою «Мистецтво Нескорених».

На ній будуть представлені роботи, які написали українські воїни-захисники під час реабілітації у військовому госпіталі.

Виставку можна буде побачити на першій у 2023-му сесії Рівненської обласної ради.

 

 

 

Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024