У Рівному судитимуть зрадницю, яка очолила окупаційні органи влади на Донеччині

07 Лютого 2023, 12:18
У Рівному судитимуть зрадницю, яка очолила окупаційні органи влади на Донеччині 716
У Рівному судитимуть зрадницю, яка очолила окупаційні органи влади на Донеччині
Співробітники рівненського управління СБУ здійснюють системну роботу із нейтралізації внутрішніх загроз державній безпеці України та активно виявляють колаборантів й зрадників.
 
Слідчі СБУ регіону встановили, що жителька Донецької області прийняла пропозицію представників окупаційної адміністрації та зайняла посаду «керуючої справами Садовської селищної адміністрації», де і надалі продовжує виконувати злочинні укази голови терористичної організації «днр» пушиліна, повідомляють на фейсбук-сторінці відомства. 
 
Крім цього, вказана особа у ролі секретаря дільничої комісії прийняла безпосередню участь в організації та проведенні протягом 23-27 вересня 2022 року псевдореферендуму про приєднання тимчасово окупованих територіях Донецької області до складу російської федерації.
 
За процесуального керівництва Рівненської обласної прокуратури до суду скерований обвинувальний акт стосовно вказаної особи у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених:
  • - ч. 1 ст. 110 Кримінального кодексу України – умисні дії з метою зміни меж території та державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України;
  • - ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України – участь громадянина України в організації та проведенні незаконного референдуму на тимчасово окупованій території;
  • - ч. 1 ст. 111-2 Кримінального кодексу України – пособництві державі-агресору, тобто у вчиненні громадянином України умисних дій, спрямованих на допомогу державі-агресору, окупаційній адміністрації державі-агресора, з метою завдання шкоди Україні, шляхом реалізації рішень та дій держави-агресора, окупаційної адміністрації держави-агресора.
Санкція статті передбачає покарання до 15 років позбавлення волі.
Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024