У Рівному перекрили канал розповсюдження психотропів великими розмірами

08 Лютого 2023, 14:52
У Рівному перекрили канал розповсюдження психотропів великими розмірами 858
У Рівному перекрили канал розповсюдження психотропів великими розмірами

Викрили групу осіб, які займались незаконним придбанням, зберіганням з метою збуту та незаконним збутом особливо небезпечних психотропних речовин в особливо великих розмірах.

За даними досудового розслідування, наркобізнес організував житель Рівного. До цієї діяльності він долучив свою співмешканку та ще двох друзів, які нині перебувають в Рівненському слідчому ізоляторі. Ділки збували психотропні речовини PVP, МДМА та амфетамін в особливо великих розмірах. «Працювали» здебільшого через один з Telegram-каналів, ховаючи закладки з забороненими речовинами на території Рівненської, Волинської, Житомирської, Тернопільської та Хмельницької областей. Крім того, частину психотропів передавали  до слідчого ізолятора, а частину збували з рук в руки, повідомляють у пресслужбі прокуратури Рівненщини. 

Правоохоронці провели оперативні закупки напряму та через закладки, в ході яких зловмисники продали близько 200 г психотропних речовин.

8 лютого організатора та його співмешканку затримали біля Рівного. В його авто під час обшуку вилучили понад 3 кг амфетаміну та близько 50 г особливо небезпечної психотропної речовини Альфа-PVP. За місцем проживання чоловіка знайшли та вилучили ще близько 300 г психотропів. Орієнтовна вартість вилученого за цінами «чорного» ринку складає 3,5 млн грн.

Наразі вирішуються питання повідомлення ділкам про підозру та обрання їм запобіжних заходів. Встановлюються також канали постачання заборонених речовин.

Досудове розслідування здійснює Рівненське РУП ГУНП в Рівненській області, за оперативного супроводу УБН в Рівненській області ДБН НПУ спільно з УКР ГУНП в області.

Санкція статті передбачає максимальне покарання у вигляді позбавлення волі терміном від 6 до 10 років, з конфіскацією майна.

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024