Начальник Рівненської ОВА контролюватиме витрати з міського бюджету

09 Лютого 2023, 19:08
Віталій Коваль 981
Віталій Коваль

Очільник Рівненський ОВА Віталій Коваль, заявив, що візьме під особистий контроль питання розтрат коштів з міського бюджету.

Про це він заявив у своєму телеграм-каналі.

«Дехто з депутатів Рівнеради забули, що в країні війна. На питанні виділення коштів для оборони регіону та міста – було зірвано сесію. Висновки зроблені. Я особисто  контролюватиму кожну гривню, витрачену з міського бюджету. Ніяких бруківок – доки не переможемо», – сказав Віталій Коваль.

Нагадаємо, що у 2022 році, коли в країні вже тривала повномасштабна війна, тротуари у Рівному почали викладати бруківкою. Міський голова Олександр Третяк пояснив ремонт тим, що роботи були заплановані ще в попередньому році. 

З міського бюджету на облаштування тротуарів виділили близько 55 мільйонів гривень. 

9 лютого у міській раді Рівного відбулася сесія, на якій мали виділити кошти на оборону Рівненщини. Бюджетні питання, якими мали передбачити 200 мільйонів гривень на захист Рівного та області, пропонували розглянути на початку засідання, але голосів для цього не вистачило, пише «РадіоТрек».

На такій сумі наполягає Рада оборони області, аргументуючи це тим, що торік Рівне отримало понад 630 мільйонів ПДФО від військових – це податок із їхніх зарплат, який іде в місцевий бюджет.

Депутати двічі йшли на перерву. З останньої так і не повернулися.

Усі політичні перипетії у сесійній залі Рівнеради сьогодні відбувалися на очах у поважних гостей. На засіданні був бургомістр громади з Берліна Зьорен Бенн та очільник Луганської ОВА Сергій Гайдай.

Разом із Віталієм Ковалем Гайдай обговорив план дій на випадок, якщо почнеться наступ із півночі, та подякував області та Рівному зокрема за підтримку, яку надають переміщеним особам. А от здивували Гайдая політичні прапори у сесійній залі. Він зробив зауваження депутатам, що зараз не час для розмаїття поглядів, і Рівне має показати максимальну єдність.

 

 

 

А роком раніше було на пів мільярда менше.

 

 

 

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024