Судитимуть рівнянина, який прославляв окупантів та підтримував їх звірства в Україні

13 Лютого 2023, 15:15
Судитимуть рівнянина, який прославляв окупантів та підтримував їх звірства в Україні 693
Судитимуть рівнянина, який прославляв окупантів та підтримував їх звірства в Україні

Прокурорами Рівненської обласної прокуратури до суду скеровано обвинувальний акт у кримінальному провадженні за фактом виправдовування збройної агресії російської федерації проти України та глорифікації її учасників.

У ході досудового розслідування встановлено, що уродженець Львівщини, який проживає у Рівному, використовуючи заборонену в Україні соціальну мережу «Одноклассники» висловлював свої антиукраїнські погляди і свідомо та цілеспрямовано поширював матеріали російської пропаганди, у яких принижували бійців ЗСУ та натомість прославляли військових країни-агресора. Про це журналісти видання Район.Рівне дізналися у пресслужбі прокуратури Рівненської області. 

Крім того, у своїх публікаціях обвинувачений підтримував анексію Криму та інших територій України, а також визнавав правомірною збройну агресію рф, розпочату у 2014 році.

У ході обшуків за місцем проживання прихильника «руского міру» правоохоронці вилучили мобільний телефон, який використовувався обвинуваченим для розповсюдження антиукраїнських матеріалів.

Досудове розслідування здійснювали слідчі Управління СБУ в Рівненській області. Обвинувальний акт скеровано до Рівненського міського суду.

 

Санкція статті передбачає покарання у вигляді обмеженням волі на строк до 5 років або позбавленням волі на той самий строк, з конфіскацією майна або без такої. 

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024