Рівненські медики видалили жінці пухлину на серці

14 Лютого 2023, 10:20
Рівненські медики видалили жінці пухлину на серці 731
Рівненські медики видалили жінці пухлину на серці

У Рівненську обласну клінічну лікарню імені Юрія Семенюка поступила пацієнтка зі скаргами на пекучі болі в ділянці серця. 

Фахівці відділення екстреної медичної допомоги було діагностовано гострий інфаркт міокарду. Про це повідомляють на сайті медичного закладу у фейсбук. 

Лікарі та медичний персонал відділення інтервенційної радіології ургентно виконали коронарографію, під час якої були помічені ураження дистального сегменту правої коронарної артерії за рахунок тромбів-емболів, що були видалені інтервенційним шляхом. Після цього стан пацієнтки був стабілізований.

Майбутні дообстеження виявили у жінки доброякісну пухлину лівого передсердя – міксому. Саме фрагмент цієї пухлини, що відірвався та з током крові потрапив у праву коронарну артерію, і спричинив інфаркт. Тож пацієнтку почали готувати до нової операції в Обласному центрі кардіоторакальної хірургії. Тут пані Г. виконали видалення доброякісної пухлини лівого передсердя – міксоми – розміром 5х6 см. Оперативне втручання проводилося із зупинкою серця та використанням штучного кровообігу.

На другу добу після операції пацієнтку почуває себе добре, знаходиться в загальній палаті та має гарний настрій.

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024