У Рівному відбулось судове засідання через смерть 39-річної жінки в обласній лікарні

22 Лютого 2023, 18:18
У Рівному відбулось судове засідання через смерть 39-річної жінки в обласній лікарні 1664
У Рівному відбулось судове засідання через смерть 39-річної жінки в обласній лікарні
Їй погіршало після операції. Рідні кажуть, черговий лікар невчасно надав допомогу. Натомість медик запевняє, рятував у цей час іншого пацієнта. На чиєму боці правда і хто винен у смерті матері двох дітей, з'ясовує суд.

 

Лікар, який оперував Наталію Лукащик, каже, до завершення свого робочого дня спостерігав за пацієнткою і жодних ознак погіршення її самопочуття не бачив, йдеться у сюжеті «Рівне 1».

Медик додає, врятувати пацієнтку була можливість.

Медсестра, яка була біля прооперованої Наталії каже, до пацієнтки, якій раптово погіршало, прийшов інтерн.

Після чергового дзвінка, лікар-анестезіолог таки прийшов до пацієнтки. Провів інтубацію. Але у жінки сталася клінічна смерть і за 13 днів не приходячи до тями, вона померла. Олександр Бучак пояснює, не зміг відразу прийти до Наталії Лукащик, бо у той час займався іншим пацієнтом, який також потребував його допомоги. Лікар-анестезіолог, який спостерігав за пацієнткою у той фатальний день до завершення свого робочого дня, каже, уся допомога, яка надається хворим фіксується в історію їх хвороби.

Про подібні записи, які б підтверджували слова Олександра Бучака, ні він, ні його адвокат, захиснику потерпілих не повідомляли. Натомість адвокат потерпілих має роздруківку телефонних дзвінків анестезіолога, які демонструють, що в той час, коли Наталії Лукащик ставало дедалі гірше, лікар розмовляв по телефону. Що насправді робив Олександр Бучак і має встановити суд. Якщо провину лікаря у неналежному виконанні своїх обов'язків доведуть, загрожує йому позбавлення права займатися певною діяльністю упродовж 5 років або ж 2 роки за ґратами.

 

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024