На Рівненщині триває флешмоб пам’яті Героїв Небесної Сотні

22 Лютого 2023, 18:50
На Рівненщині триває флешмоб пам’яті Героїв Небесної Сотні 1121
На Рівненщині триває флешмоб пам’яті Героїв Небесної Сотні

Рівненський обласний молодіжний пластовий вишкільний центр оголосив проведення флешмобу «Рани бинтуємо у вірші», який присвячує подіям Євромайдану 2014 та річниці повномасштабної російсько-української війни.

Так пластуни хочуть привернути увагу громадськості до подвигу своїх сучасників, які поклали життя за свободу та незалежність України, а також подякувати тим, хто сьогодні самовіддано захищає цілісність нашої держави на полі бою, йдеться на сайті Рівненської обласної ради. 

Починаючи з 20 лютого і упродовж тижня працівники центру і ті, кого вони позначать у своїх дописах, читатимуть вірші на тему війни, зокрема, і сучасних авторів. Наприклад, учасників обласного конкурсу юнацької творчості «За Україну, за її волю!».

Відео, в який учасники читають поезію про силу волі, мужність та героїзм, про віру в перемогу, викладатимуть на фейсбук-сторінці пластового центру.

Важливо, що флешмоб «Рани бинтуємо у вірші», відбуватиметься у форматі естафети. Тож учасником може стати кожен, кого позначить попередній читець.

На першому відео, яким організатори запрошують долучитися до поетично-патріотичного флешмобу, – Герой Небесної Сотні Сергі́й Нігоян читає уривок з «Кавказу» Тараса Шевченка. Сергій був активним учасником Революції Гідності, бійцем 3-ї сотні Самооборони Майдану. Одним із перших вбитий під час протистояння з силовиками на вулиці Грушевського в Києві у віці 21 рік.

Ініціатива триває. 

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024