Через війну рівнянка змінила бізнес на волонтерство

23 Лютого 2023, 18:30
Через війну рівнянка змінила бізнес на волонтерство 1146
Через війну рівнянка змінила бізнес на волонтерство

Сьогодні рівнянка Ольга Мацнєва – дружина військового, волонтерка. До 24 лютого разом із чоловіком працювали у сфері туризму. А незадовго до початку війни відкрили власну туристичну компанію. 

У вільний від роботи час вирощували равликів та доглядали за плантацією фундука – у селі Воскодави посадили горіхові дерева на 7 гектарах. Подружжя мріяло відкрити сімейний мініресторанчик, де б рівняни та гості міста могли куштувати делікатеси, пише у своєму телеграм-каналі начальник Рівненської ОВА Віталій Коваль.   

Але прийшла війна…

Чоловік Ольги, Дмитро, з шаленим бажанням воювати та захистити своїх дітей і країну, одразу пішов до військкомату. У черзі простояв 2 дні. Тоді його записали до місцевого ТрО. Охороняв рівненський аеропорт, потім – кордон з білоруссю, а згодом рушив на запорізький напрямок. Там служить у штурмовій бригаді. 

Коли чоловік пішов у ЗСУ, Ольга почала збирати однодумців, щоб пліч-о-пліч допомагати військовим. Спочатку плела сітки, а потім був збір гуманітарної допомоги на передову, відправка бусів та фур. Цим займається донині. Сухпайки з салом, заготовки на борщі та супи, цукерки з сухофруктів, різноманітні смаколики, соління, окопні свічки, буржуйки, ліки – тоннами передають до гарячих точок. А ще поповнили список допомоги: зарядні станції, генератори, старлінки та навіть антидронові рушниці. 

З часом волонтерами стала уся родина Мацнєвих. Старша донька – Валерія малює картини, продає та передає військовим кошти. Разом із меншим братом Дмитром та мамою роблять бутерброди та запаковують їх вакуумом. А свекруха виготовляє лавандові мішечки та пов’язки на очі.   

Сім’я Мацнєвих знайшла своє місце у майбутній Перемозі. Сьогодні кожен член їхньої родини робить все від нього залежне для її наближення. Дякуючи таким українцям, ворог ніколи нас не здолає. Україна – переможе!

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024