На Рівненщині невакцинованих дітей не пускатимуть у школи та дитсадки

02 Березня 2023, 12:50
На Рівненщині невакцинованих дітей не пускатимуть у школи та дитсадки 1724
На Рівненщині невакцинованих дітей не пускатимуть у школи та дитсадки

У Рівенській області дітей, які не мають усіх планових щеплень, не зараховуватимуть на стаціонарне навчання до шкіл та не прийматимуть у дитячі садки.

Цю інформацію журналістам видання Район.Рівне підтвердив завідувач відділу імунопрофілактики Рівненського обласного центру контролю та профілактики хвороб Віктор Мороз.

За словами медика, вдатися до такого рішення фахівців спонукало те, що в умовах війни ризик виникнення та розповсюдження тих чи інших інфекційних хвороб стрімко зростає. Нещеплені ж діти мають більшу ймовірність інфікуватися та важче переносити недугу.

Віктор Мороз додав, що наразі, згідно з Національним календарем вакцинації, дитина повинна мати 10 планових щеплень. Кожну з вакцин дитині вводять безкоштовно. Зробити ж щеплення можна в будь-якому медзакладі.

Якщо дитина не має обов'язкових щеплень, лікарі не видаватимуть відповідні довідки. Як відомо, без цього документа дитину не зараховуватимуть ані на стаціонарне навчання у школах, ані до дитячого садка.

«Дітям без планових профілактичних щеплень згідно з календарем щеплень, не дозволено відвідувати дитячі колективи. Це передбачено законом України «Про захист населення від інфекційних хвороб», – аргументує фахівець. 

Разом з тим Віктор Мороз заспокоює батьків, що у випадку якщо якась із доз щеплення була пропущена, це не означає, що серію щеплень слід починати з початку. Достатньо лише надолужити пропущені дози якомога швидше.  

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024