Рівне отримало європейський грант на боротьбу зі змінами клімату

02 Березня 2023, 13:20
Рівне отримало європейський грант на боротьбу зі змінами клімату 1218
Рівне отримало європейський грант на боротьбу зі змінами клімату

Рівне отримало європейський грант на суму 38 мільйонів гривень  (973 тисяч євро)  і долучається до боротьби зі змінами клімату у рамках Програми пілотних міст NetZeroCities.

Це – дворічна програма, що фінансується ЄС у рамках Місії Європейського Союзу, повідомив у своєму телеграм-каналі міський голова Олександр Третяк. 

«Разом із 52 іншими європейськими пілотними містами ми будемо впроваджувати інноваційні заходи для покращення адаптації до змін клімату і швидкої декарбонізації. Разом із місцевими вищими навчальними закладами, громадськими організаціями та за допомогою експертів з країн ЄС, Рівне буде впроваджуватиме широкий спектр заходів, у тому числі: створення енергетичного паспорта громади; розробка сценаріїв переходу міста до «нульових» викидів СО2 до 2050 року; навчання і популяризація енергоефективності через навчальні заклади муніципалітету», – йдеться у повідомленні. 

За допомогою цієї Програми пілотних міст у Рівному зможуть впровадити нові більш екологічні підходи до способу життя та роботи, покращення транспорту, модернізації будівель, енергетичних систем, управління відходами тощо.

Будуть використовувати три важелі впровадження цих змін: якісний менеджмент, фінанси та політичну складову. 

Програма «Пілотні міста» стане можливістю поділитися знаннями з іншими містами, спираючись на досвід одне одного, відтворюючи та масштабуючи рішення, які працюють у схожих контекстах. Це зрештою призведе до прискореного переходу до кліматичної нейтральності в Європі.

 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024