Підполковниця СБУ на Рівненщині виправдовувала війну та поширювала фейки російської пропаганди

02 Березня 2023, 14:35
Підполковниця СБУ на Рівненщині виправдовувала війну та поширювала фейки російської пропаганди 1496
Підполковниця СБУ на Рівненщині виправдовувала війну та поширювала фейки російської пропаганди
Працівники Державного бюро розслідувань за сприяння внутрішньої безпеки Служби безпеки України повідомили про підозру співробітниці управління Служби безпеки України в Рівненській області, яка виправдовувала війну росії проти України та заперечувала збройну агресію рф.
 
Підполковниця активно продукувала «меседжі» російської пропаганди та просувала антиукраїнські погляди. Зокрема, жінка переконувала, що війна в Україні вигідна, перш за все, Сполученим Штатам Америки, наголошувала, що «Захід переслідує власні інтереси», а також, що саме через Україну, а не через росію, як країну-агресора, всі європейські країни страждають через підвищення тарифів та санкції. Про це йдеться на фейсбук-сторінці ДБР. 
 
У розмовах службовиця захоплювалась політикою лукашенка та шкодувала, що Янукович покинув країну у 2014 році. Наголошувала, що саме українська влада винна у повномасштабному вторгненні росії через те, що не визнала «автономними» Донецьку та Луганську області. Крім того, посадовиця не вірить в обстріли сходу України росіянами, адже «вони прийняли рішення їх захищати», а українських військових звинувачує у постійних «провокаціях».
 
Жінка проходила службу в правоохоронному органі з 1996 року, проте раніше подібних настроїв не проявляла. Наразі вона відсторонена від займаної посади та перебуває в розпорядженні. За результатами розслідування буде прийняте рішення щодо її подальшого звільнення.

 
Вона підозрюється у виправдуванні, визнанні правомірною, а також запереченні збройної агресії російської федерації проти України, вчинене службовою особою (ч. 3 ст. 436-2 КК України).  Їй загрожує до 8 років позбавлення волі.
 
Процесуальне керівництво здійснює Рівненська спеціалізована прокуратура у військовій та оборонній сфері Західного регіону.
Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024